Spelregler

Matchtiden under World Cup är 2 x 30 minuter med 5 min paus. En match kan inte sluta oavgjort. Vid ett oavgjort resultat efter ordinarie speltid så blir det straffslag i bäst av tre för att kunna skilja lagen åt. Man måste använda olika straffskyttar tills det att något utav lagen vunnit. En spelare som är tidsutvisad får slå straff men inte en spelare som fått matchstraff, rött kort.

Varje lag kan använda sig av 16 ombytta spelare vid match, fem avbytare varav en målvakt. Det får bara finnas fem ledare vid spelarbåset. Det är tillåtet att ta timeout.

Placeringsmatcher

Placering 5-10 avgörs med straffar vid oavgjort slutresultat under ordinarie tid.

3 straffar/lag, därefter 1 straff/lag tills vinnare korats.

Man skall använda olika straffskyttar tills det att något utav lagen vunnit. En spelare som är tidsutvisad får slå straff men inte en spelare som fått matchstraff, rött kort.

Semifinaler & Finalen skiljer sig från de andra matcherna. Om det blir oavgjort efter ordinarie speltid så blir det förlängning (med sudden death) 1 x 5 min.

Om det fortfarande är lika så blir det straffar. 3 straffar/lag, därefter 1 straff/lag tills vinnare korats.

Man skall använda olika straffskyttar tills det att något utav lagen vunnit. En spelare som är tidsutvisad får slå straff men inte en spelare som fått matchstraff, rött kort.

Hur man bestämmer placeringen i grupperna:


  • Antal poäng bestämmer placeringen.
  • Om två lag har lika antal poäng:a) Inbördes möten inkluderande straffar efter ordinarie speltid.
  • Om tre lag har lika antal poäng:a) Målskillnad som räknas på de matcher som spelats mellan dessa tre lag (exkl straffar efter ord speltid).b) Mest gjorda mål som räknas på de matcher som spelats mellan dessa tre lag (exkl straffar efter ordinarie speltid).c) Om ett utav lagen kan urskiljas av dessa tre så bestäms placeringen av de kvarvarande lagen genom 3a, 3b och 2a i nämnd ordning.d) Om man inte kan bestämma placeringen så inkluderar man det fjärde laget i beräkningen:i. målskillnad som räknas på de matcher som spelats mellan dessa fyra lag (exkl straffar efter ord speltid).ii. mest gjorda mål som räknas på de matcher som spelats mellan dessa fyra lag (exkl straffar efter ord speltid).e) Om det fortfarande inte går att skilja lagen åt så blir det lottning.

Kommentarer

Kareby IS Surte BK Skutskärs IF AIK Villa-Lidköping BK Record Sandvikens AIK Västerås SK Skirö AIK Hövik Bandy Sibskana Bandy