Skrivet 26 oktober 2019 10:38
Ändrad 26 oktober 2019 12:03
Här kommer en sammanfattning av första dagens matcher

Record - KS Bandy 10-0

WCW 2019 inleds med matchen Record - KS Bandy där mästarinnorna i Record inte ger hemmafavoriterna en chans.

Målfesten för ryskorna börjar redan i minut 6 och man radar upp målchanser men KS målvakt står för en hel del fina räddningar. Till slut klarar inte heller hon av bombardemanget utan målen trillar in i rask följd.

KS försöker stå emot men ryskorna håller ett alldeles för högt tempo för att svenskorna ska hänga med och i paus är ställningen 7-0.

Till den andra halvleken så fortsätter ryskorna sin offensiv medans KS försöker fokusera på defensiven och det gör man så bra att Record endast lyckas göra 3 mål till och därmed slutar inledningsmatchen med en solklar vinst med 10-0 för Record.

Västerås - Hövik 4-0

Den andra matchen mellan Västerås - Hövik blir en jämn tillställning och även en målsnål sådan till en början.

Det dröjer ända till minut 22 innan Västerås genom Charlotte Selbeek lyckas göra ledningsmålet som står sig halvleken ut.

I den andra halvleken så är det fortfarande jämnt spelmässigt men med ett visst övertag för svenskorna som efter hårt arbete lyckas göra ytterligare 3 mål och vinner med 4-0.

Sandviken - Villa-Lidköping 1-5

Match 3 spelas mellan Sandviken - Villa där matchen är jämn målmässigt ända fram till minut 19 då Villa får övertaget genom mål av Lisa östman. Lisa lyckas även att göra 2-0 för vitklädda Villa bara 3 minuter senare och precis innan paus utökar man även sin ledning till 3-0 genom Agnes Ögren.

I den andra halvleken få Sandviken kämpa i en rejäl uppförsbacke men man möter för stunden ett bättre lag. Villa gör även 4-0 innan Sandviken får till ett fint anfall för att sätta dit sitt första mål i matchen och turneringen genom Nerissa Sorsa. Villa får dock sista ordet i matchen och gör 5-1 genom Matilda Svenler som därmed blir slutresultatet.

Sibskana - AIK 1-4

I match 4 får vi möta en ny bekanstskap i det unga och utvecklingsbara laget Sibskana som också kommer från staden Irkutsk i Ryssland precis som Record när man tar sig an svenska AIK.

Ryskorna visar att de är ett riktgt bra lag men AIK är ändå snäppet vassare och går fram till en 3-0 ledning innan ryskorna sätter dit sitt första mål. AIK visar då att man är numret större och avgör med 4-1 bara minuten senare och strax innan slutsignalen ljuder. Den här matchen skall även ha beröm för ett högt tempo och jättefint spel och båda lagen visar att man bli att räkna med i turneringen.

KS Bandy - Skirö 2-3

Den andra matchen för hemmalaget KS Bandy (Kareby/Surte) går mot småländska Skirö aik och det blir en riktigt jämn tillställning.

KS vill ha revanch för storförlusten mot Record samtidigt som Skirö gör sin första match i turneringen och har piggare kroppar. Det visar sig genom att Skirö har ett spelövertag som slutar i mål till 1-0 genom Emma Drott. Laget får dock inte behålla ledningen mer än någon minut innan KS kvitterar genom Moa Friman som är lillasyster till Ida Friman som nu spelar med Villa.

Skirö kommer emellertid att återta ledningen efter ett fint anfall som slutar med först en räddning av KS målvakt Elin Johansson innan Maja Hall kan skicka in returen i mål till 1-2. Resultatet står sig halvleken ut.

I den andra halvleken så är det åter Skirö som tar kommandot och för spelet medans KS är det mer deffensiva laget och det visar sig efter sex minuters spel då Skirö utökar sin ledning till 1-3 genom Irma Haraldsson.

KS Bandy tar strax därefter en timeout för att samla ihop sig både taktiskt och mentalt och det lönar sig. Man går ut och trycker tillbaka Skirö och lyckas reducera genom Moa Friman som gör sitt andra mål i matchen.

KS forstätter sen sin press mot småländskornas mål och det blir en härlig kamp ända in till slutsignalen där Skirö lyckas hålla undan och vinna med uddamålet 2-3.

Sandviken - Record 0-5

Kockan slår 20:30 inne i Ale Arena och det är dags för Sandiken att ta sig an ryska Record.

I den här matche får ryskorna kämpa dessto hårdare för att göra mål jämnfört med sin första match då Saik bjuder på hårt motstånd.

Men med sitt otroligt höga tempo så maler man ner sitt svenska motstånd och 1-0 kommer i matchminut 9. När väl första målet ligger i nätmaskorna så lät inte heller det andra vänta oå sig, utan 2-0 kommer bara någon minut senare.

Ryskorna är som en maskin och är väldigt svåra at stå emot i längden så Sandviken gör en riktigt bra match, så 2-0 står sig havleken ut.

I den andra halvleken fortsätter Record pressa mot Saiks mål och det resulterar i en straff som dock missas. Det bekommer dock inte laget så mycket utan man fortsätter att ånga på och efter ca 20 minuters spel i den andra halvleken kommer så 3-0 målet och då är Sandviken ett slaget lag. 4-0 och 5-0 kommer av bara farten de sista minuterna som även blir ett slutresultat.

Sandviken ska ha en enormt stor eloge som stod emot ryskorna så länge som man gjorde och ska defenitivt ta med sig den här starka insatsen till sin nästa match som är mot Skirö på lördagsmorgon precis som även Record gör fast senare på dagen.

Sibskana - Skutskär 1-3

Klockan har hunnit ticka fram till 22:00 då det är dags för Skutskär att göra sin första match i wcw 2019 då man tog sig an Sibskana som därmed är inne på sin match nr2.

Även det här blir en jämn kamp precis som många andra matcher den här eftermiddagen/kvällen i Ale Arena men det är Skutskär som lyckas med att göra första målet på straff genom Linnea Larsson till 1-0.

Sibskana låter sig inte nedslås av detta utan trampar på framåt och kvitterar till 1-1 genom Mila Pavlovets bara fem minuter senare.

Sibskana blir en obehaglig överraskning för Skutskär och bjuder på riktigt hårt motstånd, men man kan inte stå emot svenskorna hela vägen till paus utan Linnea Larsson gör sitt och Skutskärs andra mål till 2-1 i minut 19.

Den andra havleken blir lika jämn och tuff som den första men ändå med ett övertag för Skutskär och det visar sig genom att ryskorna drar på sig utvisningar vilket gör att man inte orkar stå emot och Skutskär kan till slut avgöra tillställningen med sitt 3-1 mål i den sista ordinarie matchminuten genom Johanna Pettersson och Sibskana inkasserar därmed sin andra förlust denna kväll trots bra insatser på planen.

AIK - Västerås 2-4

Sista paret ut på fredagskvällen blev matchen mellan AIK - Västerås där Västerås till slut visade sig vara lite bättre och vann med 4-2.

Matchen är jämn men målsnål i den första helvleken och det är Västerås lagkapten Malin Persson som lyckas bryta mönstret två gånger om och ge sitt lag ledningen med just 2-0 till paus.

I den andra halvleken så kvitterar AIK ganska omgående på en hörna till 1-2 och trycker på framåt. Då vänder Västerås på det hela och kan utöka sitt försprång till 3-1 genom Ingebjörg Kvaal-Knutsen och framspelad blev hon av sin kapten Malin Persson. Tre minuter senare är det dags för 4-1 till Västerås och nu på straff genom Bella Aronsson innan AIK lyckas reducera till slutresultatet 4-2 genom Diana Lipanova på hörna i minut 58.

Det finns intervjuer med spelare från de olika lagen på film på vårt Instagramkonto som ni hittar länken till på hemsidans högra del.

Nästa nyhet: Sibskana tog sin första seger

Skrivet 26 oktober 2019 08:30
I dagens andra match möter Hövik Irkutskbördiga Sibskana. Det skall visa sig bli en riktigt rolig match att titta på. Hövik börjar starkt och tar ledningen. Sibskana replikerar och kvitterar. Hövik tar återigen ledningen och ser starka ut. Sibskana skall dock visa att det finns både kraft och vilja kvar. 2-2 och ledning med 3-2 och nu har matchen svängt. Hövik jagar kvittering och Sibskana kon... Läs mer